С гастрол на Народния театър възобновяват постановките в Перник

С гастрол на Народния театър възобновяват постановките в Перник

Представлението „Аз плащам” на Народния театър ще бъде първото , което перничани ще могат да гледат на своя сцена след последното охлабване на мерките срещу коронавируса и отварянето на театрите от 1-ви април. Постановката ще се играе на 8-ми април от 19 часа, съобщават от Драматичен театър- Перник.

Цяла плеяда от звезди участват в спектакъла по Ив Жамиак. Това са Аня Пенчева, Йорданка Кузманова, Георги Мамалев, София Бобчева, Христо Терзиев, Михаил Петров. Постановката е на Владлен Александров.

Драматург и актьор, автор на множество сценарии за киното и телевизията, Ив Жамиак е роден на 30 януари 1918 г. в Париж. След смъртта му през 1987 г. особена известност придобива пиесата му „Господин Амилкар”, играна за първи път на 25 септември 1974 г. в „Театр де Буф паризиен”. Под заглавието „Всичко е платено” пиесата вече двайсет години не слиза от сцените в Европа и преди всичко в Русия, където се радва на множество постановки и шумен успех. В неопределената жанрово от автора комедия или трагикомедия самотният г-н Амилкар решава да си купи чувства и семейно щастие, като за целта наема професионална актриса за съпруга, улична проститутка за дъщеря и безпаричен парижки художник за приятел. Условието е едно – никакви искрени чувства, театър в театъра.

Представлението ще се играе при спазване на всички въведени задължителни противоепидемични мерки за закрити пространства и спазване на не повече от 30% от капацитета на залата определени със Заповед на Министъра на здравеопазването.

Няма да се допускат зрители без предпазни маски, уточняват от театъра.