Шест бързи производства са започнати през почивните дни от служители на ОДМВР – Перник

Шест бързи производства са започнати през почивните дни от служители на ОДМВР – Перник

На 27 март, около 22, 20 ч., в радомирското с. Копаница е спрян за проверка лек автомобил „Сузуки Витара“, управляван от 49-годишен радомирец. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1,77 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба и е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

С 1, 67 промила алкохол в издишания въздух е управлявал лек автомобил „Пежо“ 50-годишен перничанин. Мъжът бил проверен на 27 март, в пернишкия кв. „Хумни дол“. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и не е задържан поради лекарска забрана.

 Отново на 27 март, на ул. „Железничарска“ в областния град бил проверен лек автомобил „Фолксваген голф“ с водач 68-госишен перничанин. Дрегерът отчел 1, 39 промила алкохол в издишания въздух.

С 2, 01 промила алкохол в издишания въздух е управлявал автомобила си „Хюндай“ 49-годишен перничанин. На 27 март, около 19, 30 ч., на кръстовището на ул. „Р. Димитров“ и ул. „Кадиевка“ предизвикал пътен инцидент с „Хонда Сивик“. Няма пострадали хора, на автомобилите са нанесени материални щети. Взета му е кръвна проба за химичен анализ.

На 28 март, около 20 минути след полунощ, на ул. „Димитър Рибарски „ в областния град е проверен лек автомобил „Ситроен“ с водач 31-годишен перничанин. Алкохолната му проба с техническо средство се оказала положителна – 2, 20 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба и е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед.

41-годишен е задържан за управление на автомобил с концентрация на алкохол в издишания въздух 2, 59 промила. Мъжът бил зад волана на лек автомобил „Ровър“ и е проверен вчера, около 22, 00 ч., на ул. „Ю. Гагарин“ в пернишкия кв. „Изток“. Гастрольорът, който е от област Монтана отказал кръвна проба и бил задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

Работата по документиране на случаите продължава