Сбъдна се! Монтират надписа ПЕРНИК с букви от кирилицата

Сбъдна се! Монтират надписа ПЕРНИК с букви от кирилицата

Най-после се сбъдна дългогодишна една мечта на перничани да видят изписано името на своя град на кирилица. Въпросът бе поставян многократно, включително и на заседания на минипарламента, както и пред предишната общинска управа, но до сега оставаше без отговор. И мнозина позагубиха вяра, че идеята някога ще бъде реализирана. Сега това най-сетне се случва! Служителите на Жилфонд монтират буквите пред Двореца на културата.

При това буквите са повече от интересни. Те напомнят за „част от крепостна стена, има място и за Кракра Пернишки, твърдят осведомени. Работата на екипа вчера събра любопитните погледи на перничани, които минаваха и спираха, за да видят монтажа на буквите, опитвайки се да си го представят в завършен вид.

Припомняме, че още при поставянето на надписа на латиница на централния площад, десетки перничани буквално изригнаха в социалните мрежи, питайки защо това не е направено и на кирилица, както е в много други български градове. В крайна сметка надписът остана само на латиница с мотива, че сме европейска столица на маскарадните игри.

Сега перничани се радват на новите букви пред Двореца, апелирайки хубавото да бъде опазено.