Перник се включва в инициативата „Часът на Земята“

Перник се включва в инициативата „Часът на Земята“

Община Перник ще се включи в световната инициатива „Часът на Земята” на международната природозащитна организация WWF. На 27 март, събота, между 20.30 и 21.30 ч. ще бъде загасено ефектното осветление на сградата на Двореца на културата.

„Часът на Земята“ е най-мащабната глобална инициатива, посветена на опазването на планетата. Тази пролет тя ще стане факт за 14-а поредна година в хиляди градове в целия свят, обединени в усилията си за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата, отправящи призив за устойчиво и отговорно бъдеще.

Фокусът на международната кампания на WWF тази година ще бъде върху опазването на биоразнообразието, което намалява с драстични темпове. Затова „Часът на Земята`2021“ в България ще обърне специално внимание на грижата за един емблематичен за нашите гори вид – кафявата мечка, чието оцеляване е изложено на сериозен риск през последните десет години.

Община Перник  призовава всички граждани да изразят своята съпричастност, като загасят светлините в домовете си за един час на 27 март.