На 10 сигнала са се отзовали пожарникарите от РДПБЗН – Перник

На 10 сигнала са се отзовали пожарникарите от РДПБЗН – Перник

  На 19 март, около 2,00 ч. е подаден сигнал за горяща къща в гр. Радомир. Пристигналите на място служители от РСПБЗН – Радомир и Перник  локализирали пламъците. Изгоряла е около 30 кв.м. от сградата, домашно имущество, мебели и лични документи. По първоначална информация причината е тютюнопушене. Няма пострадали хора.

  На 8 сигнала за паднали дървета и клони са реагирали огнеборците и спасителите от РДПБЗН – Перник след обилните снеговалежи в региона. В Перник са получени 5 сигнала; единият е на пътя в с. Кладница, посока „Делта Хил“; един в село Сирищник и един в гр. Радомир е отстранено паднало дърво върху лек автомобил. Няма пострадали хора и нанесени сериозни материални щети.

  47 крави са спасени след паднал покрив на сградата в която са отглеждани. Сигнал за бедствената ситуация е подаден вчера, около 21,40 ч. В резултат на падналия сняг е пропаднала около 500 кв. м. покривна конструкция на краварник в радомирското с. Николаево. Едно животно е загинало, а останалите 47 са спасени от екипи на пернишката и радомирската пожарна. Няма пострадали хора.