Ясен Кацаров, директор на „Топлофикация Перник“: Наш приоритет са доволните клиенти и екологичното производство

Ясен Кацаров, директор на „Топлофикация Перник“: Наш приоритет са доволните клиенти и екологичното производство

Ръководството на „Топлофикация Перник“  се е заело с нелеката задача да модернизира производствения процес, така че той да отговаря на високите екологични изисквания, които поставя Евросъюзът. За целта се инвестира в проекти, които ще допринесат за опазването на околната среда и подобряването на въздуха в Перник.  Усилията са насочени върху утвърждаването на зелената идея на Европа за създаване на нисковъглеродно производство.

„Отговорността на „Топлофикация Перник“ към опазване на природата означава не само да се намали екологичният отпечатък от дейността ѝ, но и да предлага на клиентите си услуги, които ще им позволят да намалят вредното въздействие от тяхната собствена дейност върху околната среда. Затова дружеството залага на използването на екологични горива, технологии и източници на енергия. „Топлофикация Перник” развива дейността си в посока на създаване на чисто производство на енергия. Мисията ни е да предоставяме качествени услуги за своите клиенти. Водени от този стремеж, правим стъпка в посока въвеждането на устойчиви политики във всички наши дейности и превръщането ни в екологично отговорно дружество“, заяви Ясен Кацаров, изпълнителен директор на „Топлофикация Перник“.

Кацаров посочи, че за дружеството най-важното е доверието на клиентите. Според него, то се печели с упорита работа и предлагане на качествено обслужване и услуги. „Стремим се всеки един ден да ставаме все по-добри и да надграждаме клиентската ни политика“, поясни Кацаров. Той сподели, че топлофикационното предприятие  винаги се вслушва в гласа на абонатите си. „За всички големи и важни промени в работата ни, търсим тяхното мнение. В действителност,  считаме, че най-ефективното надграждане на обслужването на клиентите ни ще се случи, когато разберем кое предпочитат“, казва Кацаров..

Той сподели, че създаването на екологично производство е основна цел и  задача на дружеството „По тази причина  закупихме газови когенератори, за да произвеждаме електрическата и топлинна енергия от природен газ. С инвестицията в тези мощности усъвършенстваме нашето производство. В работата си залагаме на екологично изразходване на ресурсите в рамките на производствения процес“, подчерта Кацаров. Според него,  целта е да се минимизират емисиите и да се подобри състоянието на околната среда. „Включваме се активно в борбата на местното управление, в лицето на община Перник за по-чист въздух в града“, категоричен е директорът на „Топлофикация Перник”.