Големият Тервел Пулев гостува на децата в Дрен

Големият Тервел Пулев гостува на децата в Дрен

Шампионът ни по бокс Тервел Пулев прие поканата и посети дома от семеен тип в село Дрен. И се зареди с много положителни емоции и енергия след срещата си с децата там. За това написа спортистът на личната си страница в социалната мрежа. В поста му се казва: „Днес по покана бях на гости в Дом за деца от семеен тип в радомирското село  Дрен. Останах приятно изненадан от материалната база, колко добре е ремонтиран и се поддържа домът. Бях посрещнат топло и с голямо очакване от децата, но по -важното беше, че те са добре гледани. Вижда се, че възпитателите полагат грижи за тези малчугани и се справят по-добре и от някой родители, които имат различни проблеми, като алкохол и др. например.

Усетих, че децата са привързани към възпитателите, дори ги обичат като свои майки. Ако изключим социалната изолация, в която вероятно се намират  учениците, смятам, че имат реален шанс да си сбъднат един ден мечтите. Постарах се да им отделя нужното време и да поговорим на доста теми. Разказах им за моя живот, какви трудности съм имал аз в детството и не само. Опитах се да им кажа неща, които казвам и на моите деца.

Обикновено, когато говоря с деца в училище са доста по-пасивни, докато днес не беше така. Успях да науча и аз за тях и да чуя мненията им.

Искрено се надявам, че съм успял да „докосна“ нечия детска душа, да мотивирам и да дам увереност за живота и за постигане на целите им. Мотивира ме моето убеждение, че човек трябва да дава от себе си, не само да гледа личната си изгода. Вярвам, че ако ние не се замисляме за околните и не сме поне малко единни, е математически изчислено кога ще изчезнем, като нация.

Всяка година на националните празници формално отброяваме колко години сме „свободни“ и „независими“, но реално независимостта на България минава само през истинското ни обединение!

Радвам се, че имах възможността да поговоря с всички, които обитават дома. Поздравявам социалните работници и възпитатели за тяхната работа.

Благодаря от сърце за поканата, отношението, за зелника, локумките и радомирската боза!“