Ясен Кацаров, директор на „Топлофикация Перник”: Не пропускайте да се погрижите за отоплителните инсталации!

 „Всички бизнеси, учреждения, детски заведения и училища, на които предстои да спрат дейността си временно, е необходимо предварително да отделят внимание на отоплителните инсталации в сградите, които няма да се използват по време на локдауна”, това посъветва изпълнителният директор на „Топлофикация Перник” Ясен Кацаров и допълни: ”Не пропускайте да се погрижите за отоплителните инсталации в сградите, които предстои да бъдат затворени заради националния локдаун, който започва от 22 март!“

Директорът на „Топлофикация Перник” обърна внимание, че е добре централното отопление да не се спира напълно, а винтилите да се поставят на „звездичка“, за да не се стигне до замръзване на отоплителните инсталации.

„Според прогнозите за времето през следващата седмица се очакват много ниски температури. Ако парното просто се изключи, може да се стигне до замръзване на водата в тръбите, а и оттам и до по-сериозни аварии”, обясни Казаров.

Директорът на „Топлофикация Перник” поясни още, че абонатите имат право и да заявят предсрочно изключване на отоплението в сградите, които няма да бъдат използвани по време на локдауна.

„От една година живеем в огромна криза, но се надявам скоро да си върнем нормалния живот“ заяви Ясен Кацаров.