Замeстник-министърът на здравеопазването Евгени Григоров бе на посещение в Перник

Замeстник-министърът на здравеопазването Евгени Григоров бе на посещение в Перник

На посещение в Регионална здравна инспекция Перник  бе заместник министърът на здравеопазването Евгени Григоров по негова инициатива. Това информира директорът на РЗИ-д-р Александър Златанов.  В срещата са взели участие освен директорът на РЗИ – Перник  и заместник – областният управител на област Перник  Иво Иванов и Ивана Венева – старши експерт „Административен контрол“ при Областна администрация – Перник.

Основните теми, обсъдени на срещата са били свързани с: епидемичната обстановка в област Перник към момента, хода на ваксинациите на територията на област Перник в изпълнение на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19, готовността на лечебните заведения на територията на област Перник за хоспитализация на пациенти с COVID-19, организацията и противоепидемичните мерки въведени на територията на областта във връзка с провеждането на парламентарните избори на 4 април 2021 година.

 Заместник-министърът на здравеопазването и директорът на РЗИ са се срещнали с директора на МБАЛ „Рахила Ангелова“ АД  д-р Анатоли Митов, за да се запознаят с проблемите на болницата и готовността й да приеме увеличеният брой заболели с COVID-19.

 Заместник-министърът  се е запознал подробно с работата на имунизационния  кабинет в РЗИ – Перник  и имунизационния  кабинет в МБАЛ „Рахила Ангелова“.

„Заместник министър Григоров остана доволен от това, което видя в Перник, от мерките, които предприемаме с цел ограничаване на разпространението на коронавируса и темпевете, с които върви имунизацията в областта. Той подчерта, че на фона на други области, в пернишка има създадена много дора организация, няма напрежение, което показва, че нещата са под контрол“, подчерта д-р Златанов.