Децата от пернишкото Десето ОУ „Алеко Константинов“ дариха 400 лева на Детско отделение към МБАЛ „Рахила Ангелова“

Децата от пернишкото Десето ОУ „Алеко Константинов“ дариха 400 лева на Детско отделение към МБАЛ „Рахила Ангелова“

Възпитаници на Х ОУ „Алеко Константинов“ в Перник са дарили 400 лв., събрани от организиран от тях благотворителен базар, на Детско отделение в местната болница, съобщиха от учебното заведение.

Децата заедно с родителите си изработили картички и мартеници, които продали. Заради пандемията Ученическият съвет решил да насочи средствата към местната болница, с цел да помогне в този труден момент. Учениците подарили и специално изработен сувенир.

От школското ръководство поясняват, че каузите в училище никога не са спирали. Тази година средствата от мартенския базар под надслов „С мама и татко е по-лесно“ бяха дарени на детско отделение на болницата в Перник. Деца, родители и екипът на училището изработваха неуморно мартеници, а ученици помагаха да се осъществи продажбата на прекрасните мартенички, които бяха толкова уникални, защото бяха събрали желание и семейно творчество. Неуморно работиха и нашите деца от ресурсния кабинет, където госпожите Ставрева и Божилова не пропускат да подпомагат учениците си да участват във всяка подобна проява

В първите мартенски дни директорът на училището г-жа Десислава аСтефанова, психологът Аделина Иванова и учениците от „5. г“ Илияна Илиева и Теодор посетиха директора на МБАЛ „Рахила Ангелова“ д-р Митов. Г-жа Десислава Стефанова връчи сумата от 400 лв и специално изработен сувенир от учениците с пожелание да бъде подпомогната дейността на детско отделение, като сподели,че каузите за подкрепа са постоянни в училищния живот. Г-жа Аделина Иванова сподели, че е важно децата да формират чувството за принадлежност към общността, в която живеят и тази подкрепа да не бъде само от определени деца, а да бъде пример, който да бъде следван. Учениците споделиха какво означава за тях да помагат на деца, които имат нужда да се чувстват подкрепени“ разказват от училището.

От ръководството на болницата са благодарили за направеното дарение. Това още повече ни мотивира, е заявил изпълнителният директор на здравното заведение д-р Анатоли Митов