Комедията „Премълчаното” на пернишка сцена през март

Комедията „Премълчаното” на пернишка сцена през март

Драматичен театър – Търговище ще представи в Перник спектакъла „Премълчаното“ под режисурата на Владимир Петков на 16-ти март от 19 часа.
Пиесата “Премълчаното“ е написана през 2018 г от съвремения френски комедиограф Ерик Асус, получил два пъти наградата “Молиер” за най-добър жив франкоезичен автор, а през 2014 г. е награден от Френската академия за цялостно творчество. Както в повечето негови пиеси, и тук основните теми са семейството, лъжата, изневярата – залог за заплетени ситуации и здрав освежителен хумор.
Сюжетът е пределно ясен и с резки комедийни обрати. От една страна имаме старото и стабилно семейство на Клеманс и Гаспар, а от друга младото семейство на техния син Люка и Манон. Една изневяра в младото семейство, постепенно разплита голямо кълбо от дълго премълчавани истини и при младите и при старите. Премълчавани в името на запазване на семейството и оставане в рамките на добрите общоприети нрави.
Гаспар – стожерът на морала получава съкрушителни и неопровержими удари, които трудно може да преживее. Но никой в тази пиеса не е пощаден и, рано или късно, за щастие или за ужас, истината изплува, доскоро премълчавани факти изплуват ненадейно на бял свят.
Неочаквано, благодарение на разбирането, прошката и любовта, всичко си идва на мястото без необратими промени нито при старите, нито при младите.
Може ли да издържи едно семейство на толкова много удари и перипетии? И как може да се живее оттук насетне? Всеки от нас може да даде само един отговор – своя, който е и верният отговор.
В спектакъла участват Анна Петрова, Димитър Мартинов, Ивона Маврова и Явор Гаджев.