Директорът на пернишкото Спортно училище „Олимпиец“ победи в „Последния печели“

Директорът на пернишкото Спортно училище „Олимпиец“ победи в „Последния печели“

Директорът на спортното училище „Олимпиец“ в Перник Валери Стоилов, който е и дългогодишен спортен журналист, победи конкуренцията и спечели в осмомартенското издание на телевизионното състезание „Последния печели“, излъчвано по националната телевизия.

Стоилов демонстрира знания и ерудиция, не му липсваше и чувство за хумор, което направи представянето му особено приятно. Директорът на спортното училище доказа, че живеещите в Пернишко  не бива да се свързват дори на шега само с винкел и голф.

Стоилов е роден в плевенското село Ъглен – единственото в България, чието име започва с буквата „Ъ“, но от години със семейството си живее в Брезник. Работил е дълго време като журналист, а в последните години е директор на СУ „Олимпиец“ в Перник. Признава, че спортът е в кръвта му и изборът на занимание винаги е бил свързан с него. Тъжна картина са днес стадионите без публика, но много по-тъжни са класни стаи без ученици, тъжно допълни Валери. Стоилов е семеен, с една дъщеря.

„Шоколад“, „Царевица“, „Шегобийци“, „Ивайло“ – бяха темите в първи кръг. Стоилов го завърши с най-много точки.

Във втори кръг въпросите бяха по теми:  „Градове“, „Класическа музика“,  „Кино“ и  „Известни изпълнители“. Валери тук остана втори само защото бързайки да даде верния отговор, не изчака да чуе докрай въпроса на водещия Орлин Горанов.

В най-интересния обаче трети кръг, когато съперниците можеха да крадат точки, Стоилов беше по-знаещ и заслужено се поздрави с крайната победа и възможността да играе отново. Той спечели 260 точки, срещу 150 на Велислав Фингарски.