Бюрото по труда в Перник търси социални асистенти, оператори в металургията, готвачи…

Бюрото по труда в Перник търси социални асистенти, оператори в металургията, готвачи…

 След като три  поредни седмици предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места се увеличаваха, то през изминалата те намаляха значително- с 47 и достигнаха 139.  За съжаление през седмицата се редуцира с 6 и броят на свободните места за безработни висшисти, които станаха 10.

През изминалата седмица продължиха да са актуални офертите за работа на 10 оператори на съоръжения в металургията за София, като предлаганата заплата е 1000 лева , за 40 социални асистенти за Перник и 22-ма за Земен.

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха: шивачи,   механошлосер, оператори за окачествяване на продукцията,  общи работници,  охранители в София, настройчик на металообработващи машини с ЦПУ,  стругари, фрезист, готвачи в заведение за бързо хранене, бармани, салонни управители,  дърводелци-мебелисти, бояджия на изделия от дърво, работник повърхностна обработка на дърво, работник за изграждане и ремонт на покривни  конструкции, гумаджия,  логопед, топилчици, инженери автоматизация, инженери –механици, електроинженери, продавач-консултанти, работници в кухня,  инженер инвеститорски контрол,  камериерки,  санитари, хлебари,  багерист, машинист на мини челен товарач, машинист на валяк, медицинска сестра, електромонтьор, пласьор на стоки, комплектовачи, шлосер-монтьори, заварчици.

   Ако направим анализ  на предлаганите от Бюрото по труда  свободни работни места през изминалата седмица,  ще установим, че трудовият пазар в региона е твърде динамичен.  Доказателство за това е фактът, че след като три поредни седмици   предлаганите работни места на трудовата борса в Перник се увеличаваха, то през изминалата намаляха с близо 50.  Сред най- търсените кадри в момента са: социални асистенти,  оператори на машини и съоръжения,  оператори за окачествяване на продукция, бармани, готвачи,  работници за изграждане на покривни конструкции и други

На трудовия  пазар в региона през изминалата седмица преобладаваше търсенето на кадри за обслужващите дейности, а след тях и такива за производството.

 И през изминалата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда предлага 129 свободни места и 10 за безработни висшисти.