Милион и половина за ремонт на водопроводната мрежа в Драгичево

Милион и половина за ремонт на водопроводната мрежа в Драгичево

Чрез бюджета на община Перник на днешното правителствено заседание на Министерския съвет бяха предоставени 1,5 млн. лева за основен ремонт на вътрешна водопроводна мрежа в най-голямото пернишко село Драгичево и за изграждане на водопровод в тамошния кв. „Копринено орище“. Кметът на Драгичево Виктор Викторов изтъкна, че никога за населеното място не е било правено толкова много с цел подобряване живота на хората.

Финансовата инжекция е част от 14-те милиона лева, които отпусна кабинета за ремонти и инфраструктурни проекти в 10 общини и за изграждането на нов учебно-изследователски корпус в Русенския университет „Ангел Кънчев“.

„Подпомагаме всички населени места в България, не делим хората, нито кметовете на наши и ваши“, заяви министър-председателят Бойко Борисов в хода на заседанието на кабинета, на което присъстваха кметове, издигнати от различни политически партии. Премиерът посочи, че правителството поставя акцент в работата си върху малките населени места, за да останат хората да живеят в тях.