Малчугани показаха любовта си към България

Малчугани показаха любовта си към България

Под надслов „Българийо, древна и млада, бъди благословена“, децата от двете подготвителни групи на Детска градина „Слънце“ в град Радомир, проведоха своите концерт – спектакли, посветени на 3 март – Национален празник на България.

Учителките на двете групи – Кунка Владимирова, Ирена Найденова, Ева Йорданова и Евелина Димитрова, създадоха две напълно различни продукции, но с една и съща цел – децата да покажат своето уважение, отношение и почит към героите и Родината.

„Едно от най-важните неща, на които учим децата, е да знаят какво е свободата и да могат да бъдат свободни. Свободата не е само определение, тя е и ценност, богатство, а също и качество. Тя е качеството да бъдеш свободен – това е посланието на националните ни герои, което достига до нас и до днес. Стремим се да учим децата да познават и ценят историята, да са горди от своя произход, да милеят за родното и никога да не забравят, че България стои над всичко. Мястото на Родината е дълбоко в сърцето. Горди сме с нашите деца, които са ученолюбиви, талантливи, упорити и всеотдайни – истински българчета!“, заяви директорът на Детска градина „Слънце“ Нели Скримова.

Патриотичните изяви на децата бяха запечатани на видеозаписи, които ще бъдат предоставени на техните родители.