Бюрото по труда в Перник търси 66 социални асистенти, оператори на машини…

Бюрото по труда в Перник търси 66 социални асистенти, оператори на машини…

 Трета поредна седмица предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места се увеличават. През изминалата те се увеличиха двойно- с 91 и станаха 186.  Добрата новина е, че се увеличиха над два пъти и свободните места за безработни висшисти, които станаха 16.

През изминалата седмица продължи да е актуална офертата за работа на 10 оператори на съоръжения в металургията за София, като предлаганата заплата е 1000 лева. Миналата седмица се появи оферта за работа на 40 социални асистенти за Перник и 22-ма за Земен.

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха: лекари спешна медицина, фелдшери, шивачи,  кредитни консултанти, механошлосер, оператори за окачествяване на продукцията,  водопроводчици, монтажници на отоплителни, вентилационни и климатични инсталации, обслужващи кулинарен щанд, офис мениджър,  кредитен специалист в банка, общи работници,  техник-механик, охранители в София, настройчик на металообработващи машини с ЦПУ,  стругари, фрезист, готвачи в заведение за бързо хранене, бармани, салонни управители, готвачи, дърводелци-мебелисти, бояджия на изделия от дърво, работник повърхностна обработка на дърво, касиер-аранжори, работници за изграждане и ремонт на покривни конструкции, гумаджия, щофьори на лек автомобил, склададжии, логопед, топилчици, инженери автоматизация, инженери –механици, електроинженери, продавач-консултанти, инженери инвеститорски контрол, учител по философия, камериерки, помощник на учителя, санитари, хлебари,  багерист, машинист на мини челен товарач, машинист на валяк.

   Ако направим анализ  на предлаганите от Бюрото по труда  свободни работни места през изминалата седмица,  ще установим, че трудовият пазар в региона започва да се съживява с наближаването на пролетта. Доказателство за това е фактът, че вече трета седмица предлаганите работни места на трудовата борса в Перник се увеличават, като през изминалата те нараснаха с цери 91.  Сред най- търсените кадри в момента са: социални асистенти,  оператори на машини и съоръжения, кредитни консултанти,  оператори за окачествяване на продукция, бармани, готвачи, медици, работници за изграждане на покривни конструкции и други

На трудовия  пазар в региона през изминалата седмица преобладаваше търсенето на кадри за обслужващите дейности, а след тях и такива за производството.

 И през изминалата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда предлага 170 свободни места и 16 за безработни висшисти.