Участниците в конкурса „Баба Марта”, организиран от кметство „Изток”, получиха грамоти и награди

Участниците в конкурса „Баба Марта”, организиран от кметство „Изток”, получиха грамоти и награди

Участниците във втория конкурс „Баба Марта”, организиран от кметство „Изток”, бяха наградени в Районен младежки дом Мошино. В конкурса взеха участие детски градини, училища и Центъра за настаняване от семеен тип на деца без увреждания, които се намират на територията на кметството. Над 120 мартеници и 7 рисунки се състезаваха в различните категории. С тях ще бъдат зарадвани на 1-ви март медиците, които работят в кметство „Изток”, с пожелание за много здраве и сили в този тежък период на пандемия, в който те са на първа линия в борбата с коронавируса.

Жури в състав: инж. Десислава Стоянова- кмет на кметство „Изток”, д-р Татяна Вангелова – директор на Дирекция „Хуманитарни дейности“ и Силвия Михайлова – преподавател по изобразително изкуство в Двореца на културата, оцениха изработените мартеници и рисунките. Участниците в конкурса получиха грамоти и награди.

„Благодарим за участието на всички, които се включиха в конкурса. Миналата година той се организира за първи път и в него участваха отново детските градини и училищата от кметство „Изток”. Идеята е да пазим жива българската традиция – да създаваме, подаряваме и поставяме мартеници на 1-ви март за здраве! С гордост мога да заявя, че в кварталите „Изток” и „Мошино” има много сръчни и трудолюбиви деца и младежи! Изработените мартеници и рисунки се предоставят за благотворителна кауза. Миналогодишните мартеници бяха подарени на хора с увреждания от кметство ”Изток”. Тази година на 1-ви март ще бъдат подарени на медиците от медицинските центрове, намиращи се на територията на нашето кметство, които всекидневно полагат грижи за здравето на нашите съкварталци! По този начин искаме да им засвидетелстваме нашата голяма признателност”, зави Десислава Стоянова при награждаването на участниците в конкурса.