Спират водата в района от бившата шивашка фабрика „Елена Георгиева” до болницата в Перник

Спират водата в района от бившата шивашка фабрика „Елена Георгиева” до болницата в Перник

Без вода ще останат утре всички абонати на „В и К”, които се намират в района от бившата шивашка фабрика „Елена Георгиева”, до МБАЛ”Рахила Ангелова”, включително и болницата. Това информираха от водоснабдителното дружество. От там поясниха, че причината за спирането на водата е извършването на наложителни строително-монтажни дейности по изграждане на водопроводни връзки, извършвани от софийската фирма „Райкомерс“.

От „В и К” информираха още, че в момента от язовир „Студена” контролирано се изпускат, чрез таблените затвори, по 1,218 куб.м/сек. Обемът на язовира днес е  21154600 куб.м. Притокът във водоема е 1946 л/сек., а разходът – 500л/сек.

 Според управителя на водоснабдителното предприятие инж. Борислав Иванов, целта е обемът на язовира да не надвишава 21.5 млн. куб. м. „По този начин осигуряваме достатъчно свободен обем в язовира, който може без проблем да поеме евентуално драстично увеличение на притока в резултат на пороен дъжд или засиленото снеготопене, заради повишените температури”, поясни Борислав Иванов.