КО „Орфей” и Народният оркестър с първи изяви пред публика

КО „Орфей” и Народният оркестър с първи изяви пред публика

След първата изява пред публика на Духовия оркестър в Перник, сега и другите оркестри към Общински комплекс „Дворец на културата” ще имат своите първи срещи с публиката на живо.

Днес, 26-ти февруари, от 18 часа в Малкия салон на Двореца започва творческата среща на Народния оркестър „Граовска младост” с почитателите на българската народна музика, песен и танц под наслова „Фолклорът- настояще и бъдеще”. Поради епидемичната обстановка в страната ще се допуска публика до 30 % от капацитета на залата, а цените на билетите са по 5 лв и по 4 лв. за ученици и пенсионери.

В неделния ден, 28-ми февруари” от 11 часа в Музикалното фоайе на Двореца ще се състои първият концерт на Камерен оркестър „Орфей” , наречен „ Musica viva”. Солисти ще бъдат Далия Чолакова- цигулка, лауреат на наши и международни конкурси и Симеон гергов- обой. Под диригентството на маестро Райчо Христов музикантите ще изпълнят творби на Бах, Шуберт, Вивалди, Равел, Григ и други композитори. И на този концерт заради епидемичната обстановка ще се допуска публика до 30%, а цените на билетите са по 5 и 4 лева.