ПОС потвърди – измамникът зъболекар остава в ареста

ПОС потвърди – измамникът зъболекар остава в ареста

Въззивната инстанция е потвърдила мярка за неотклонение „задържане под стража“, наложена на обвиняемия за измами дентален специалист в Перник

На 24 февруари състав на Окръжен съд – Перник е потвърдил определената от първата съдебна инстанция мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Ивайло Петров.

34-годишният лекар по дентална медицина е бил привлечен към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Перник за извършено от него престъпление по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс – въвеждане в заблуждение с цел имотна облага.

На този етап от досъдебното производство е установено, че в периода от месец януари до 15 септември миналата година, в клиника в Перник, стоматологът извършил измами спрямо трима пациенти. Той ги заблудил относно поставянето на дентални импланти и метолокерамични коронки. С действията си денталният специалист причинил на пострадалите имотна вреда в размер на 17 003 лева.

Съдът е споделил становището на държавното обвинение за това, че са налице всички предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Ивайло Петров.