От този уикенд ски-влекът на писта” Ръждавица” в ски зона „Мальовица” е с удвоен капацитет!

От този уикенд ски-влекът на писта” Ръждавица” в ски зона „Мальовица” е с удвоен капацитет!

 Наемателите на ски зона „Мальовица” обявиха страхотна новина, която бе чакана отдавна от запалените скиори и сноубордисти!

„По въжената линия на влек „Котвата“, обезпечаващ качването на всички скиори и сноубордисти до писта „Ръждавица“,  са поставени допълнителни панички, с които капацитетът на съоръжението се увеличава почти двойно!“ обявиха от комплекс „Мальовица”.

По думите на наемателите на ски съоръженията на „Мальовица”, удвояването на капацитета на ски-влека ще намали чувствително времето за чакане. Това ще има положително влияние най-вече през почивните дни, когато напливът от скиори и сноубордисти към красивите и заснежени писти е най-голям.

От години ски пистите, намиращи се непосредствено под връх  Мальовица, не бяха модернизирани и по тази причина с времето ставаха все по-непопулярни сред любителите на зимните спортове.

От година ски зона „Мальовица” се сдоби с нови наематели, които заявиха амбицията си да върнат старата слава на това прекрасно планинско местенце. Поради близостта си „Мальовица” е често избирана дестинация за прекарване на почивните дни, както за софиянци и перничани, така и за самоковци, дупничани, кюстендилци и благоевградчани. Освен отлични условия за практикуване на ски спортове, в местността са разположени и няколко популярни планински маршрута, водещи до хижа „Мальовица”, връх Мальовица, Седемте рилски езера и Рилския манастир. Непосредствено до „Меча поляна”, от където започват и ски пистите и тръгват планинските маршрути, е разположен и обновеният хотел „Мальовица”, който предлага отлични условия за почивка след уморителен ден, изпълнен със ски емоции или след дълъг преход в планината.