Над 120 мартеници участваха в конкурса „Баба Марта”, организиран от кметство „Изток”

Над 120 мартеници участваха в конкурса „Баба Марта”, организиран от кметство „Изток”

За втора поредна година кметство „Изток” организира конкурс „Баба Марта”, по случай 1-ви март. В тазгодишния конкурс участваха три детски градини и всички училища, намиращи се на територията на кметство „Изток”, без Гимназията по строителство. Над 120 мартеници, в различните жанрове и 7 рисунки бяха представени на конкурса. Те бяха изложени в Младежкия дом в кв.” Мошино”. Категориите, в които се състезаваха участниците бяха: най-голяма мартеница, най-оригинална, гривна и кулие, рисунка и колаж.

Жури в състав: Татяна Вангелова- директор дирекция „Хуманитарни дейности, Десислава Стоянова- кмет на кметство „Изток” и Силвия Михайлова- преподавател по изобразително изкуство в Двореца на културата имаха трудната задача да определят най-хубавите мартеници.

„Тъй като журито беше много затруднено в определянето на най-хубавите мартеници, взехме единодушно решение да няма класирани на първо, второ и трето място. Въпреки това, ще има награди по категории за най-добра мартеница. Журито взе решение да бъдат наградени всички участници в конкурса, които са вложили  много желание и майсторство в изработването на мартениците”, заяви Десислава Стоянова.