Обновяват три основни улици в Перник

Обновяват три основни улици в Перник

Три основни улици в Перник ще бъдат напълно обновени през тази година. Ремонтите залегнаха в бюджета на Община Перник за 2021 г. и със средствата ще бъде извършена пълна рехабилитация на улица „Освобождение“ в квартал „Тева“, улица “Отец Паисий” и улица “Софийско шосе”.

Трите големи проекта за ремонт на едни от най-натоварените пернишки улици са на стойност 5 580 680,57 лв. с ДДС.

С тези средства ще се извърши подмяна на водопровода по ул. „Освобождение“ в квартал „Тева“ и след това трасето да бъде преасфалтирано напълно. По улица „Отец Паисий“ също ще бъде положена нова асфалтова настилка. Средствата предвидени за този ремонт, ще бъдат ползвани за инженеринг за основен ремонт на уличната настилка, както и за изграждане на тротоари и довършване на дъждовната канализация по протежението на улицата.  С изграждането на канализацията ще се предотврати наводняването на автогарата и главен път I-6 при обилни дъждове.

Финансовият механизъм, по който ще бъдат взети средствата, е най-изгодният и гъвкав нисколихвен инструмент. Община Перник за първи път кандидатства по този инструмент, от който се възползват много от големите общини в страната.