Три бързи производства са започнати през почивните дни пернишките полицаи

Три бързи производства са започнати през почивните дни пернишките полицаи

 На 19 февруари, около 16,10 ч. е подаден сигнал на тел. 112 за възникнал пътен инцидент на ул. „Физкултурна“, в близост до бившия бар „Олгин“. Пристигналите на място полицаи установили, че са се ударили лек автомобил “Шевролет“, управляван от 37-годишна перничанка и „Ауди А6“ с водач 50-годишна от пернишкото с. Кладница. Жените не са пострадали, а на автомобилите са нанесени материални щети. При изпробването им с техническо средство за алкохол са отчетени 2,68 промила в издишания въздух на 37-годишната. Взета й е кръвна проба за химичен анализ и работата по документиране на случая продължава.

 Отново на 19 февруари, около 21, 00 ч., в междублоково пространство в кв. „Мошино“ е проверен лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 24-годшен перничанин. Пробата му с техническо средство се оказала положителна за канабис. Задържан е за до 24 ч. с полицейска мярка.

 31-годишен перничанин е задържан за управление на автомобил след употреба на канабис. Вчера, около 16, 30 ч. , на ул. „Софийско шосе“ в областния център е проверен лек автомобил „БМВ“ с водач 31-годишен мъж. Тестът му за наркотици бил положителен за канабис. Задържан е за до 24 ч. с полицейска заповед. Взета му е кръвна проба за химичен анализ, а колата му е конфискувана.