Бюрото по труда в Перник търси оператори на машини, готвачи, медици,кредитни консултанти,

Бюрото по труда в Перник търси оператори на машини, готвачи, медици,кредитни консултанти,

 Втора седмица подред  предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места се увеличават. През изминалата те се увеличиха с още 14 и станаха 95. Добрата новина е, че свободни места за безработни висшисти също се увеличиха, макар и само с 1 и станаха 6.

През изминалата седмица продължи да е актуална офертата за работа на 10 оператори на съоръжения в металургията за София, като предлаганата заплата е 1000 лева.

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха: лекари спешна медицина, фелдшери, шивач,  кредитни консултанти, механошлосер, оператори за окачествяване на продукцията,  водопроводчици, монтажници на отоплителни, вентилационни и климатични инсталации, обслужващи кулинарен щанд, офис мениджър, специалист компютърни системи, кредитен специалист в банка, общи работници,  техник-механик, охранители в София, стругари, фрезист, готвачи в заведение за бързо хранене, бармани, салонни управители, готвачи, дърводелци-мебелисти, бояджия на изделия от дърво, работник повърхностна обработка на дърво, касиер-аранжори,работници за изграждане е ремонт на покривни конструкции, гумаджия, щофьори на лек автомобил, склададжии, логопед.

   Ако направим анализ  на предлаганите от Бюрото по труда  свободни работни места през последната седмица от януари,  ще установим, че трудовият пазар в региона е твърде динамичен. Практиката показва, че през зимния сезон, обикновено, свободните работни места намаляват значително. Но две седмици свободните работни места на трудовата борса в Перник се увеличават. Сред най- търсените кадри в момента са: оператори на машини и съоръжения, кредитни консултанти,  оператори за окачествяване на продукция, бармани, готвачи, медици, работници за изграждане на покривни конструкции и други

На трудовия  пазар в региона през изминалата седмица преобладаваше търсенето на кадри за обслужващите дейности, а след тях и такива за производството.

 И през изминалата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда предлага 89 свободни места и 6 за безработни висшисти.