От 21-ви февруари започва масовото ваксиниране в Перник

От 21-ви февруари започва масовото ваксиниране в Перник

От  21-ви февруари- неделя            ,  започва масовото ваксиниране в област Перник. Това съобщи областният управител Емил Костадинов. В неделния ден, от 10 часа, ще бъдат отворени вратите на кабинета в Регионалната здравна инспекция и от 10.30 ч. в кабинета на ДКЦ1, помещаващ се на последния етаж в поликлиниката на МБАЛ “ Рахила Ангелова“ с номер 41. Това информираха от пресцентъра на областната администраця.  Всички желаещи да се имунизират могат да се обадят и на следните телефони: 0886432552- ДКЦ1 д-р Йорданова;  0896056449 – МБАЛ д-р Василева и  076/60-18-81 – РЗИ Перник.

В понеделник ще бъдат доставени ваксини в общините Радомир, Брезник, Трън и Земен. Ще продължи ваксинирането и в още един кабинет в пернишката болница.

В град Радомир пунктът за ваксиниране е в Мдецинския център на ул. „Райко Даскалов“ №50.

 В  град Брезник имунизации ще се осъществяват в „Амбулатория за индивидуална практика за първична медицинска помощ – Валери Величков – 1″  на ул.“Владо Радославов“ №9.

В град Трън пунктовете  за ваксиниране са два :Амбулаторията за индивидуална практика за първична медицинска помощ“ на ул. „Мосаловска“ №2 и  ЕТ „Д-р Лиляна Тодорова – индивидуална практика за първична медицинска помощ“, намиращ се на ул. „Мосаловска“ №2.

В град Земен имунизационният пункт е ЕТ „Д-р Магдалена Иванова – Амбулатория за индивидуална практика за първична медицинска помощ“ на ул. „Цар Асен“ №11

В МБАЛ „Рахила Ангелова“ отваря врати и COVID -зона, която ще се помещава в специален фургон в здравното заведение. По този начин ще бъдат изследвани навреме пациентите и няма да има смесване на потоците от хора с вируса.