Пернишките журналисти ще бъдат имунизирани срещу COVID-19 във „Фаза III“ на Националния план за ваксиниране

Пернишките журналисти ще бъдат имунизирани срещу COVID-19 във „Фаза III“ на Националния план за ваксиниране

Журналистите, операторите, фоторепортерите, монтажистите и техническите сътрудници, работещи в медиите  в област Перник ще  могат да бъдат имунизирани срещу Covid-19 във „Фаза III“ на Националния план за ваксиниране.

Това съобщи областният управител инж. Емил Костадинов след Заседанието на Оперативния щаб за превенция и предотвратяване разпространението на COVID -19 на територията на област Перник. Това информираха от пресцентъра на областната администрация.

  От там поясняват, че е необходимо собствениците на медии или техни упълномощени представители да изготвят списъци, които да изпратят в Регионалната здравна инспекция.  Информацията следва да съдържа две имена на лицата, населено място и телефон за контакт.

„Апелирам към всички да спазваме мерките, за да може да продължим да живеем нормално в условията на коронавирус. Човек трябва да има съзнание, че като част от едно общество поема отговорност. Няма нищо сложно и трудно да си сложим маска и да спазваме дистанция. Никой не бива да неглижира препоръките и мерките“, посочи областният управител.

До момента в РЗИ – Перник са получени 3 612 дози, а ваксинираните лица са 1025 . 

Регистрираните случаи за област Перник от началото на пандемията досега са 4326.