Нова порция нарушители на закона пред Темида

Нова порция нарушители на закона пред Темида

Радомирка застава пред Темида за нерегламентирана продажба на стоки. На 11 юли 2019 година, служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при пернишката Областна дирекция на МВР проверили магазин за дрехи в Радомир. В него са открити и иззети множество дрехи, обувки и аксесоари от известни марки, продавани без съгласието на притежателя на изключителното право. Привлечена като обвиняема е 54-годишна радомирка. Тя ще отговаря по чл. 172 „б“, ал. 2 от Наказателния кодекс. Законът предвижда лишаване от свобода от 5 до 8 години и глоба от 5 до 8 хиляди лева.

Други двама радомирци ще отговарят за унищожаване и повреждане.

На 11 май миналата година, в местното Районно управление на МВР е подаден сигнал от 40-годишен мъж, за счупени предно панорамно и десни странични стъкла на ползвания от него лек автомобил „БМВ“. След проведени множество действия по разследването са привлечени като обвиняеми по чл. 216, ал. 1 от Наказателния кодекс двама 20-годишни младежи от гр. Радомир. Наложена им е мярка за неотклонение „подписка“ и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Пред Темида ще се изправят и двама шофьори, управлявали автомобили след употреба на алкохол. В края на месец ноември миналата година, в село Дивотино бил проверен лек автомобил „Хюндай“ с водач 37-годишен от съседното село Люлин. Алкохолната му проба се оказала положителна – 2, 62 промила в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 1 януари тази година, в Перник е проверен лек автомобил „Опел Корса“, управляван от 45-годишен жител на областния град. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 33 промила в издишания въздух. Отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Работата по двата случая продължава съвместно прокуратурата.