Поредно знаково лице за БСП в Перник –със самоотвод от кандидат депутатската листа

Поредно знаково лице за БСП в Перник –със самоотвод от кандидат депутатската листа

След Стефан Кръстев и вторият заместник кмет на Перник и член на Националния съвет на БСП инж. Мирослав Стоицев си направи самоотвод от участие в листата на БСП за Перник. „Избирам да остана заместник-кмет на община Перник, за да решавам тежките проблеми в ресора, за който нося отговорност“, заявява инж. Стоицев и допълва, че голямата политика е в малките неща. Ето и пълният текст на неговото изявление, публикувано на фейсбук страницата на пернишката структура на БСП за България:

„Като изразявам личната си и професионална благодарност към всички мои колеги, приятели и съпартийци от пернишката организация на БСП, които ми гласуваха доверие да бъда част от предизборната листа за предстоящите парламентарни избори в Пернишкия многомандатен избирателен район, си правя самоотвод. Множеството номинации, които получих, наистина за задължаващи, още повече, че като член на НС на БСП имам своите отговорности към съпартийците си.

Мотивите ми да откажа участие в предизборната надпревара са свързани най-вече с професионалните ми ангажименти като заместник-кмет на Община Перник. Управленският ресор, за който отговарям, е свързан с тежки инфраструктурни проблеми, нерешавани от години. Поел съм ангажименти към съгражданите си и кмета на Община Перник през този мандат на местната власт да посветя професионалните си знания и организационни умения за развитието и модернизирането на нашата община като място, където гражданите живеят и работят по европейски.

Голямата политика е в малките неща, в решаването на ежедневните проблеми на хората. Това е моят избор днес. Убеден съм, че утрешният ден ще докаже правотата на моето решение. Най-искрено пожелавам успех на всички приятели, които ще се впуснат в предизборната надпревара!“