Волейболната слава на Радомир ще бъде възродена, заяви кметът Алексиев

Волейболната слава на Радомир ще бъде възродена, заяви кметът Алексиев

„Изказвам благодарност на Министерски съвет за финансирането на спортна зала, която ще бъде с капацитет от 300 седящи места и фитнес център

Бих искал да изкажа благодарност към правителството за изпълнения ангажимент към нас, във връзка с отпуснатите средства в размер на 1,5 млн. лв. за многофункционална спортна зала в Радомир. Една от надеждите на радомирската общественост е на път да се сбъдне! Предстои да започнем процедура по изпълнение на проекта за реконструкция, оборудване и обзавеждане на многофункционална спортна зала в града. Радваме се, че е поправена една несправедливост, възникнала вследствие на недалновидно решение на предишното управление на града, във връзка с продажбата на терена в кв. “Арката” на вече изградената нова спортна зала.

Проектът за реконструкция на спортната зала на стадион “Христо Радованов” ще позволи съществуващата сега сграда да се превърне в многофункционално спортно съоръжение. Тя ще разполага с капацитет от 300 седящи места, съблекални, фитнес център, офис пространство и кафе-бар.

С изграждането на собствена спортна зала в Радомир, младите спортисти от общината ще могат да търсят реализация на местно ниво, вместо да пътуват за тренировки до София и Перник.

Стремим се към възраждане на традициите във волейбола, които Радомир винаги е имал! Ще ни има отново на националната волейболна карта! От града ни са излезли редица изтъкнати волейболисти, дали много на националния и световния спорт. Имената на братята Сашо и Емил Треневи, Емил Спасов – Гацо, Вальо Миланов – Безин, Eлка Казановска, Мая Кирилова, Виолета Димитрова, Кристина Йорданска, Иван Зарев, говорят достатъчно на спортната общественост у нас. Надявам се, че след построяването на спортната зала ще се говори и за нови именити и силни волейболисти от нашата община!

Продължаваме да изпълняваме поетите ангажименти в областта на спорта, инвестираме средства в подобряване на материалната база и създаваме всички необходими условия в Радомир да се развиват силни спортисти!“ Това заяви кметът на общината Пламен Алексиев.

Община Радомир разполага със снимки как ще изглежда бъдещата многофункционална зала в общинския център, съществуващата през 2008 година спортна зала, която е разрушена, за да се построи търговски обект, хронология на събитията преди 13 години, описана в съществуващия тогава „Общински вестник“, сегашното състояние на сградата на стадион „Христо Радованов“ в Радомир.