Певицата София Георгиева с поредна инициатива

Певицата София Георгиева с поредна инициатива

Известната певица София Георгиева е популярна не само в Перник с твърдата си гражданска позиция по въпроси, които, според нея, касаят по-добрия живот на стотици, дори хиляди българи. Сега тя започва събирането на подписи в петиция, която ще се връчи на съответните органи и институции. С документа София ще настоява за промяна в Наредба 14 от 1 април 2003 година за определяне на населените места в селски и планински райони. В петък Георгиева ще даде и специална пресконференция във връзка с инициативата пред Двореца на културата в областния град, въпреки очакваните минусови температури, тъй като й отказали зала, както сподели тя.

„Много отдавна се питам защо селата от община Перник не могат да кандидатстват за никакви проекти – било то по програма за развитие на селските райони или по трансгранично сътрудничество. Пречката е в това, че  община Перник се  води индустриална зона и селата към общината не могат да се възползват от подобни програми. От години в Перник индустрия няма и това е ясно на всеки. Мината е с лимит 2024г. От години Перник е спалнята на София при все, че беше икономическото сърце на България. Затова инициирам петиция, която да промени статута на Перник, за да могат селата да се възползват от програми за развитие на селските райони“ – поясни София.

Тя подчертава, че това е нейна собствена гражданска инициатива и няма нищо общо с която и да е партия, въпреки че скоро ще влезем в политически битки за избори. Но ако петицията й се увенчае с успех, това ще е от полза за много хора в Пернишко и в други райони на страната с аналогични проблеми.