ГЕРБ: Почивната база в Рударци да не се отдава на концесия

ГЕРБ: Почивната база в Рударци да не се отдава на концесия

Почивната база в Рударци да не се отдава на концесия, а да продължи да се стопанисва от Общината. Това предложение беше отправено от общинския лидер на ГЕРБ-Перник Денислав Захариев по време на заседанието на председателстваната от него Комисия по бюджет и финанси. Всеки перничанин може да види с очите си лошото състояние на предоставените на концесия общински обекти, коментира Захариев. Почивната база в единственото курортно селище с минерален извор в общината има потенциал за развитие. В последните години тя показа, че може да излиза на печалба. Има губещи обекти, например хижа „Славей“, за която бихме подкрепили предложение за концесия, но не и обект, който през 2019 г. е реализирал 62 000 лв печалба, категоричен е Захариев. Предложението базата да бъде извадена от Програмата за управление е подкрепено с мнозинството от гласовете на участниците в заседанието.

Въпросът със стопанисването на базата в Рударци вече беше коментиран от кмета на община Перник Станислав Владимиров миналата година. Той беше категоричен, че Общината не може да изпълнява функциите на хотелиер или ресторантьор. Практиката показва, че в тази база са инвестирани в годините, от страна на Община Перник, не малко средства. Легловата база беше подменена, беше извършен ремонт. Въпреки това, отчетите показват, че почивната база е на загуба от дейността си.

„Общината не може да си позволи повече да налива средства в базата в Рударци, при положение, че има много по-неотложни проблеми, за които са необходими средства. Тази база може и трябва да намери добър стопанин, който да я стопанисва и управлява. Несериозно е да се твърди, че предоставените на концесия общински обекти са в лошо състояние”, заяви заместник- кметът на Община Перник Стефан Кръстев.