ПП АБВ ще предложи на Националния си съвет самостоятелно участие на изборите

ПП АБВ ще предложи на Националния си съвет самостоятелно участие на изборите

35 са номинираните имена за кандидати за народни представители на ПП АБВ, съобщи пред медиите председателят на столичната партийна организация Христо Колев. С повече от една номинация са доц. Атанас Мангъров, който е получил подкрепата на структурите на партията във Варна, Бургас, София, Ямбол и Стара Загора. Д-р Пламена Заячка също е с пет номинации, Любомира Ганчева – 2, проф. Валери Стефанов, Христо Колев, Цветан Антов, Любомир Халачев, Антон Кожджабашев, д-р Емил Стоименов, Камелия Стаматова, Любомир Кючуков, Константин Проданов, Петър Първанов, ген. Михо Михов, Ивайло Калфин, проф. Иван Станков, Борис Гигов, Веселин Плачков. Колев добави, че номинациите от структурите на ПП АБВ в цялата страна продължават, а утвърждаването на кандидатите ще стане на Национален съвет на партията в края на седмицата, когато Изпълнителното бюро ще предложи стартиране на действия по подготовка и регистрация на самостоятелно участие на партията в предстоящите парламентарни избори.

Председателят на партията Румен Петков акцентира върху ярките имена сред ясните вече кандидати от ПП АБВ.

„Нашата гордост от това, че имаме в листата много силна експертиза. Недостижима за другите политически партии в аграрния сектор с участието на проф. Иван Станков, в сферата на културата с големия ни актьор Веселин Плачков и проф. Любо Халачев, номинациите на проф. Валери Стефанов, в сферата на енергетиката един от добрите и утвърдени през последните години експерт Любомира Ганчева, в културологията д-р Пламена Заячка. Това ме кара да съм убеден в много от добрия темп в номинациите, в изключителното качество и концентрацията върху хора, които могат да отстояват и професионална и гражданска позиция. Бих изразил голямото ни удовлетворение от много силната ни експертиза в здравеопазването с номинацията на доц. Атанас Мангъров, на доц. Георги Кючуков, д-р Емил Стоименов“.

Петков подчерта, че представените кандидатури сочат ангажиментите на партията към професионализма, към силното присъствие.

„Имаме самочувствието, че през последните години сме последователни, почтени към гражданите и много ясни и категорични в позициите си и сме от партиите, които в секторните политики, аграрния сектор, енергетиката, образованието, здравеопазването ,културата и културно-историческото наследство, сме последователни“.

Петков отново каза, че той лично няма да бъде в листите на ПП АБВ „Не съм кандидат за нищо, защото очакванията на обществото и гражданите са за радикална промяна. Мобилизацията на АБВ може да даде у обществото не само чувство за алтернатива, но и за почтеност“.