Пернишките социалисти с колективен самоотвод от кандидат депутатските листи

Пернишките социалисти с колективен самоотвод от кандидат депутатските листи

В политическото си качество на председатели на Областния и Общинския съвет на БСП – Перник сме морално задължени в този момент да споделим с  членовете и симпатизантте на левицата в Пернишка област нашата позиция във връзка с номинациите за предизборната листа в 14-ти многомандатен избирателен район. Нашата партия има устав и всички членове сме длъжни да го спазваме. Но извън формалните уставни норми има и технология на изборния процес, редица фактори от местно значение, които влияят на психологическата настройка на избирателите, мотивират или демотивират цели обществени групи и в крайна сметка могат да се окажат камъка, който обръща каруцата. Ние сме поели ангажименти към перничани в предизборната кампания в края на 2019 г. и сме твърдо решени да ги спазим и изпълним през този мандат. Община Перник има немалко проблеми натрупани с годините, които заедно трябва да решим в оставащите три години от мандата като зам.-кмет на Община Перник и общински съветник. Перничани ни гласуваха своето доверие ни гласуваха своето доверие и участието ни в битката за народни представители би било нелогично.

Освен това имаме и особено мнение за начина, по който беше структурирано началото на  проекто-листата на БСП за Пернишка област. На практика беше отнето правото ни на мнение особено за т.нар. избираема зона на листата. Тази напрегната  ситуация бе един от факторите, за да вземем решение да направим колективен самоотвод от проекто-листата за народни представители.

Благодарим на всички социалисти, които ни гласуваха доверие, ние ги уверяваме, че и в тази кампания ще продължим  да работим за общата ни кауза – решителна промяна на модела на управление в България, категорично ликвидиране на корупционните практики, активна социална политика, обърната към реалните проблеми на гражданите. БСП е партия на мислещите хора и сме убедени, че те ще разчетат правилно нашия политически акт.

Валентин Петков – председател на

Областния съвет на БСП – Перник

Стефан Кръстев – председател на

Общинския съвет на БСП – Перник