Народните представители от БСП в Перник отчетоха работата си в парламента

Народните представители от БСП в Перник отчетоха работата си в парламента

Двамата пернишки народни представители от квотата на БСП инж.Любомир Бонев и Евдокия Асенова днес официално отчетоха работата си в 44-тия парламент.

Бонев сподели, че по време на мандата е задал 148 въпроса и е съвносител за четири вота на недоверие към кабинета Борисов, едни от които е свързан с водната криза в Перник, а след това и в Радомир. Като успех от свършеното той отчете спасяването на храм – паметника в брезнишкото село Гърло, който вече е укрепен, има видоенаблюдение, пътят към нето е почти изграден. Доволен е от свършеното във връзка с инфраструктурата в региона, в т.ч. моста при клон Мир на главния пък за Кюстендил, ремонта на моста преди Трън, съоръжението при „Марина бара“ в Перник. Народният представител припомни и за въпросите, поставяни в Народното събрание за свършеното и несвършеното във връзка с язовир „Студена“, причините за водната криза и усилията, които са положени за преодоляването й. Отчете и оказаната помощ на двете големи здравни заведения в Перник – Белодробната болница и МБАЛ „Р.Ангелова“ от самото начало на корона кризата.

„ За мен беше чест и привилегия, беше най-вече отговорност да защитавам интересите на перничани в българския парламент“, заяви още Любомир Бонев.

„Влязох в Народното събрание преди година, след като Станислав Владимиров спечели кметският вот в Перник. Въпреки че времето беше малко, смятам, че работих пълноценно, на пълни обороти. Работих най-вече в сферата на образованието и културата, на социалната политика, където смятам, че съм най-силна“ , заяви Асенова. Тя припомни, че заедно с колегите е положила сериозни усилия и се гордее с постигнатия успех по отношение на външното оценяване за четвърти и седми клас, което бе отменено по време на пандемията. Удовлетворена е и с това, че е постигнато решение да бъдат изплащани по 300 лева на майките, които деца на се приети в детски градини заради недостиг на места. Това, което ме тревожи в момента и за което ще попитам здравният министър до дни, е решението да бъдат проведени анонимни анкети в учебните заведения сред педагогическия персонал за нежеланието му да бъде ваксиниран срещу ковид. Ваксинирането не е задължително, то е въпрос на личен избор, а с под0обни анкети се влиза грубо в личното пространство на педагозите, съмнявам се и че анонимността на анкетираните ще бъде запазена, каза още Евдокия Асенова.