Пропадане подкопа част от платното при 4-ти километър на пътя Рударци – Кладница

Пропадане подкопа част от платното при 4-ти километър на пътя Рударци – Кладница

Пропадане подкопа част от платното при 4-ти километър на третокласния път III-1003 между селата Рударци и Кладница. До този момент в района на участъка не е имало никакви индикации за свлачищни или други геодинамични процеси. Според първоначалните огледи, направени от експертите, обилните дъждове и снеготопенето през последните седмици са довели до преовлажняване, пропадане на банкета и на част от пътното платно. Това информират от Агенция „Пътна инфраструктура”.

От там поясняват, че движението в района на 4-ти км е спряно. Кметът на Перник Станислав Владимиров е издал заповед и движението е пренасочено по общинския път Драгичево, през отбивката за вилно селище „Делта Хил“-Кладница. Временният маршрут на движение засяга междуселищна автобусна линия № 21 Перник – Кладница и междуобластна автобусна линия София (автогара „Сердика“) – с. Кладница.

Промяната ще продължи до приключване на строително-монтажните дейности. При нужда ще бъдат осигурени и допълнителни автобуси, които ще превозват пътниците до центъра на село Кладница и обратно.

От АПИ уточняват, че около 9 км от третокласния път III-1003 са в ремонт, започнал през миналата година. Строителните дейности не са завършили и преди началото на зимата на отсечката е положена временна пътна маркировка. При разработването на техническия проект за ремонт на отсечката не е имало никакви индикации за деформации в обхвата на пътното платно.