Хирургичните отделения на МБАЛ ”Р. Ангелова” възстановиха плановите операции

Хирургичните отделения на МБАЛ ”Р. Ангелова” възстановиха плановите операции

Всички хирургични отделения на МБАЛ”Р. Ангелова” в Перник приемат вече и спешни,  и планови пациенти, след като Министерството на здравеопазването разреши извършването на планови операции. Това информира директорът на болницата д-р Анатоли Митов. Към момента в здравното заведение се лекуват 20 пациенти с коронавирус.

 „Натискът върху здравната система н Перник и респективно върху нашата болница, отслабна значително, което позволява медиците  по-спокойно да работят. Добрата новина е, че от месец януари тази година,  ще се дават допълнително, освен отпуснатите по 1000 лева за работа на първа линия, на лекарите по 600 лв.  на сестрите по 380 лв.  и на санитарите по 10% върху получаваната  заплата. Тези пари ще започнат да се дават през февруари, когато се изплащат януарските заплати. Парите за тях са осигурени като допълнителни средства, които ще дойдат от РЗОК. Радвам се, че персоналът на болницата ще получи тези допълнителни средства. Това е едно признание за огромните усилия, които бяха положени през последните 3-4 месеца в овладяването на пандемията от коронавирус в региона и напрежението, при което работеха всички”, поясни д-р Митов.

Той информира още, че идната седмица- на 11 февруари, ще се проведе общо събрание в МБАЛ „Р. Ангелова”,  на което ще се приемат промени в устава на дружеството.