Партиите и коалициите в пернишко не се споразумяха за състава на РИК-Перник

Партиите и коалициите в пернишко не се споразумяха за състава на РИК-Перник

Партиите и коалициите не постигнаха съгласие за състава на РИК- Перник. Това информираха от пресцентъра на Областната администрация.

По време на днешните консултации при областния управител инж. Емил Костадинов политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия в Перник. Предложенията за председателското място бяха на ПП ГЕРБ,  Коалиция „БСП за България“ и партия ДПС. Надя Боянова бе предложена от ГЕРБ, Станка Рударска от Коалиция „БСП за България“,  а Галина Радева от ДПС беше предложена за председател или секретар. За зам.-председател бе предложена Лили Стефанова Раджалска от  ПП ВОЛЯ.

 „В протокола ще бъдат представени всички становища и предложения на политическите партии и коалиции. Той ще бъде изпратен до Централната избирателна комисия, която ще се произнесе с решение по отношение на състава на РИК –Перник за предстоящите парламентарни избори“, коментира областният управител инж. Емил Костадинов. 

Районната избирателна комисия в Перник е 15-членна, като съотношението между парламентарно представените партии е именно: ПП ГЕРБ – 5 члена, коалиция „БСП за България“ – 4 члена, партия ДПС – 2 члена и по 1 член от коалиция „Обединени патриоти“, партия „Воля“ и Коалиция „Демократична България – Обединение“.