Очаквано-човек на Нинова, непознат на перничани, оглави листата на БСП за региона

Очаквано-човек на Нинова, непознат на перничани, оглави листата на БСП за региона

На „Позитано“ вече утвърдиха и огласиха листите на водачите на листи за предстоящия парламентарен вот. И очаквано, за 14-ти МИР – Перник това е човек на лидерката на соцпартията Корнелия Нинова. Неочаквано обаче се оказа, че това е човек, който няма нищо общо с Пернишко и е напълно непознат за избирателите от региона.  

Това е Стоян Мирчев, който е „минал цедката“  на Изпълнителното бюро на БСП.  Знае се, че той е от приближените на Нинова, настоящ депутат от левицата, роден в София през 1982 година. В Парламента е влязъл от листата за Силистра. Мирчев е член на Изпълнителното бюро на БСП.

Ако трябва да се търси някаква връзка с Перник, сигурно това е подписът му под предложение във връзка с разискванията по питане № 954-05-51/20.11.2019 г. от народните представители Корнелия Нинова, Манол Генов, Атанас Костадинов, Любомир Бонев, Милко Недялков, Васил Антонов, Иван Валентинов Иванов и Таско Ерменков към министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова относно политиката на МРРБ за предотвратяване на опасността от воден режим в някои населени места и необходимостта от инвестиции в инфраструктурата на ВиК сектора с цел подобряване на качеството на услугата, предлагана от потребителите, и финансовите инструменти, предвидени за това.

Очаквано беше, защото никой не се е надявал, че първата дама на БСП ще позволи някой от авторитетите на столетницата в региона да оглави листата, споделят с огорчение пернишки социалисти. Но чак дотам не вярвахме да се стигне. Още повече, че никой не е потърсил контакт с ръководството на столетницата в областта, за да чуе тяхното мнение. От Областния съвет на БСП признават, че Мирчев не е познат сред пернишките избиратели. Никога за четирите години той не е идвал в нашата област. От ръководството на левицата споделят, че ще се опитат да го направят разпознаваем. Остава, обаче, фактът, че за имащите право на вот социалисти и симпатизанти  естествен водач за 14-ти МИР естественият водач на листата е Станислав Владимиров. Припомняме, че според класацията на членовете на столетницата, след кмета на Перник, най-много номинации получиха Стефан Кръстев, Валентин Павлов и Мирослав Стоицев.

Вчера пред БНТ Стоян Мирчев заяви, че негативни отзиви за номинацията му нямало. Дали това е така обаче ще се види тепърва.

Кандидатът за водач на листата сподели в националния ефир, че в диалога с кмета Станислав Владимиров ще се намери решение. Не е тайна, че от месеци Владимиров и Нинова са в „негласна война“ подета от лидера на столетницата. Която на два пъти директно застана против кмета на града. Как ще се тушира този скандал и възможно ли е изобщо това, предстои да видим.

Мнозина обаче смятат, че с новия си ход Нинова е обрекла БСП на слаб изборен резултат в Пернишко.