„Топлофикация Перник“ отстрани аварията в центъра на Перник

„Топлофикация Перник“ отстрани аварията в центъра на Перник

„Успяхме да отстраним аварията на централна топлопреносна магистрала, която възникна вечерта в понеделник, според предварително изготвения план за действие! Благодаря на отличните специалисти, които работят в „Топлофикация Перник”, затова, че успяха да решат такъв голям проблем за по-малко от 24 часа!“, заяви Ясен Кацаров, директор на „Топлофикация Перник“.

Той поясни, че голямата авария, възникнала в понеделник вечерта,  е засегнала част от центъра на града, а именно:  ул. „Брегалница“ 10; 12, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2А; 2БВ; 4 ул. „Кракра Пернишки“ 17 Минна дирекция; Храм „Св. Иван Рилски“ ; Общински съвет; ГРАО; Държавен архив; Дворец на културата; Сп. зала „Дружба“; детска градина „Родолюбче“; ОДК,  ул. „Кресна“ . По време на ремонтните дейности в  проблемния участък, се наложи ограничаване на местата за паркиране на МПС в района от покрития мост над река Струма до централния градски площад.

Ясен Кацаров подчерта, че пускането на централното отопление вечерта, ще осигури възможност през нощта помещенията в учрежденията и детските заведения, които останаха без парно, да се затоплят, така че утре сутринта всичко да е наред и да са качествено отоплени. Това са сградите на Общината, Храм Св. Иван Рилски, детска градина „Родолюбче“, Обединеният детски комплекс, Дворецът на културата, спортната зала „Дружба“ и други.

„От името на цялото ръководство на „Топлофикация Перник“ отново поднасям своите извинения към абонатите за причиненото им неудобство. Благодаря за разбирането! Дежурните ремонтни екипи на „Топлофикация Перник“ са съставени от изключителни професионалисти, които всеки път се справят отлично с трудната задача да създадат най-добрия план на действие, който да помогне за бързо и своевременно разрешаване на всички възникнали проблемни ситуации“, заяви Ясен Кацаров.