Голяма авария на главен топлопровод, наруши топлоподаването на част от абонатите на „Топлофикация Перник”

Голяма авария на главен топлопровод, наруши топлоподаването на част от абонатите на „Топлофикация Перник”

Възникнала крупна авария на главна топлопреносна магистрала, в централна градска част, която води до големи загуби на топлоносител и опасност от увреждане на сгради,  е причина за нарушеното топлоснабдяване от 21.30 ч на 01 02 2021 г. на някои сгради в центъра на Перник. Това информираха от топлофикационното дружество. От там поясниха, че с нарушено топлоподаване са сгради, намиращи се на: ул. „Брегалница“ 10,12;  ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2А, 2БВ, 4; ул. „Кракра Пернишки“ 17; ул. „Кресна“ ; Минна  дирекция; Храм „Св. Ив. Рилски ; Общински съвет; ГРАО; Държавен архив; Дворец на културата; Спортна зала „Дружба“; детска градина „Родолюбче“; ОДК.
От ръководството на „Топлофикация Перник” информират, че заради отстраняването на аварията, ще се наложи ограничаване на местата за паркиране на МПС в участъка от покрит мост над река Струма до централния площад. Умоляват се клиентите да проявят необходимото разбиране и търпение с оглед създадената аварийна ситуация.
 Ръководството на дружеството уведомява клиентите, че са възможни промени за времето, като се извинява за причиненото неудобс