Жителите на община Перник вече могат да плащат данък МПС за 2021 година

Жителите на община Перник вече могат да плащат данък МПС за 2021 година

Жителите на община Перник вече могат да плащат данък МПС за тази година. Това може да бъде направено на касите на дирекция “местни данъци и такси” при Община  Перник от 08,00-12,00 и 13,00-16,30 часа; на касата в деловодството на Община Перник до 17,30 часа; на касите на изи пей (easy pay); в пощенските клонове на Български пощи; online чрез системата на и пей (e-pay). Ай карт ад, Транскарт файненшъл сървисис еад, сайта на Община Перник https://mdt.pernik.bg/onlinereportwsclient/pages/login.jsf, онлайн за клиентите на Юробанк и ДСК

Срокът за ползване на 5% отстъпка от данъка е 30 април 2021 г. Отстъпката се прави, ако цялата дължима сума се внесе наведнъж. Ако предпочитате да плащате данъка на части, сроковете са: 30 юни 2021 г. – първа вноска и 31 октомври 2021 г. – втора вноска.

Чрез електронния калкулатор, който може да бъде намерен на адрес: https://cartax.uslugi.io/ , всеки  собственик на МПС в София може да изчисли какъв данък ще дължи за автомобила си за 2021 г.  Формулата, по която се формира данъкът, включва годината на производство, мощността и екологичният стандарт на колата.

Кампанията по плащане на местния данък недвижими имоти и такса смет ще започне през февруари.