Съдебна отговорност за пияни шофьори

Съдебна отговорност за пияни шофьори

За поредната порция пияни водачи, които ще имат разправии с Темида, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Млад мъж отива на съд за управление на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1, 2 промила.

В края на миналата година, на улица „Младен Стоянов“ в пернишкия квартал „Изток“ бил проверен „Фолксваген Пасат“, управляван от 36-годишен перничанин. Алкохолната му проба с дрегер отчела 1,92 промила в издишания въздух. След проведено разследване е привлечен като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Друг перничанин се „обзаведе“ с бързо производство. Той е задържан за управление на автомобил след употреба на алкохол.

На 22 януари малко преди полунощ, на кръстовището на улиците „Джерман“ и „Захари Зограф“, е проверен лек автомобил „Волво“ с водач 32-годишен мъж от областния град. Тестът му с дрегер се оказала положителен – 2, 42 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 часа с полицейска мярка.

Още един жител на областния град ще отговаря за управление на автомобил след употреба на алкохол.

На 2 декември миналата година, на ул. „Железничарска“ в областния град бил проверен лек автомобил „Рено“, шофиран от 50-годишен мъж. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2, 58 промила в издишания въздух. Отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс. Наказанието е лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1 000 лева. 

Бързо производство за управление на автомобил без книжка е започнато от служители на Второ РУ.

Вчера, около 15, 40 ч., на пътя София – Перник е проверен лек автомобил „Мазда“ часа водач 45-годишен от село Драгичево. Органите на реда установили, че мъжът управлява в едногодишния срок на отнетото му по административен ред свидетелство за правоуправление. Задържан е за до 24 ч. по Закона за МВР и е започнато бързо производство по чл. 343 „в“, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Перничанин ще отговаря за управление на автомобил след употреба на алкохол. На 2 декември миналата година, на улица „Железничарска“ в областния град бил проверен лек автомобил „Рено“, шофиран от 50-годишен мъж. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2, 58 промила в издишания въздух. Отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс. Наказанието е лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1 000 лева.