РЗИ-Перник напомни, че предстои тестване на учители и служители, работещи в училищата, пред възобновяване на занятията

РЗИ-Перник напомни, че предстои тестване на учители и служители, работещи в училищата, пред възобновяване на занятията

12 новозаразени с коронавирус са регистрирани на територията на област Перник за два дни-  петък и събота, по данни на Националната информационна система за борба с COVID-19. В петък заразените са били 9, а в събота- само 3-ма.

В събота новодиагностицираните в страната заразени с коронавирус са били 266. От са установени с PCR, а 84 – с бързи антигенни тестове тях 182. Общо 4 479 теста са направени у нас на 23. От тях 3 016 са PCR, а 1 463 – антигенни. Това сочат данните в Националната информационна система.По информация на РЗИ-Перник, към 21 януари на територията на областта са били активни 184 заболели от коранавирус. От тях 137 са били на домашно лечение и 47 са хоспитализирани.

Карантинираните с положителни тестове са били 137 и  47 са били хоспитализирани. Карантинираните контактни лица  са били 59 . От началото на пандемията до сега в региона са излекувани 3 250 заболели.

С оглед възстановяването на занятията на учениците от 5 до 12 клас, от РЗИ-Перник напомнят на ръководствата на учебните заведения, че във връзка с предстоящо тестване на учители и служители работещи в училищата и с цел улесняване на процеса на събирането на  резултатите е необходимо, всяко учебно заведение да подава данните към РЗИ – Перник по шаблон с ръководство за попълване.