Млади перничани помагат на хора в нужда

Млади перничани помагат на хора в нужда

Млади перничани подеха уникална инициатива, протягайки ръка за помощ на бедни и гладни. В щайга, монтирана на дърво, точно срещу подлеза при „Парк бар“ се оставят хранителни продукти за хора в нужда. Оставят ги добри хора, а инициативата стана възможна благодарение на младежите Мариана Георгиева и Дани Иванов.

„Днес, когато отидох да оставя хранителни продукти, бях много приятно изненадана – в щайгата имаше храна, а щайгата е там само от вчера! Хората от „Парк бара“ са я сложили и възнамеряват да продължават да слагат храна е щайгата.

Заедно с вече сложените продукти и тези, които добавих аз, ето как изглеждаше щайгата преди около час.

Хранителните продукти ще бъдат прибирани от хората от „Парк бара“ около 22 часа всеки ден и ще бъдат слагани отново в щайгата, на следващия ден! Това допълнително ще спомогне да няма злоупотреба с храната! Благодарим на тези активни и добри граждани от бара!

Ако познавате хора в нужда, кажете им за щайгата! Или ако Вие самите сте в нужда, не се колебайте, храната е там с тази цел – хора в нужда да я ползват! Нека бъдем хора! Храната е човешко право и всеки трябва да има достъп до такава ежедневно!

Щайгата е под постоянно видеонаблюдение! Но все пак, ние разчитаме на човечността на хората!

Моля, бъдете хора и не злоупотребявайте с хранителните продукти и не чупете щайгата!“ – споделя Мариана.

Всеки, който иска може да се включи в инициативата и да я продължи – за да бъде доброто заразно, апелират младежите, чиято инициатива бързо набра популярност във фейсбук.