Започна ремонт на важна пътна отсечка в Брезнишко

Започна ремонт на важна пътна отсечка в Брезнишко

Жителите на брезнишките села  – Бегуновци, Кошарево, Долна Секирна и Горна Секирна не могат да скрият радостта си от започналия ремонт на пътен участък от път III-8114 , който минава през населените места.

Как вървят ремонтните дейности на близо 13-километровия участък, в района от 13 850 км  до 26 300 км,  видяха областният управител инж. Емил Костадинов, кметът на Община Брезник Васил Узунов и шефът на Областно пътно управление – Перник инж. Емилия Ваклинова.

„В участъка на пътя се изпълнява нивелетно фрезоване и асфалтиране. Оформят се банкети, канавки. Където е необходимо ще се почистят водостоци или ще се ремонтират според съответната необходимост “, обясни инж. Ваклинова и допълни, че ще се подобри отводняването на пътя и неговото експлоатационно състояние.

Предвидено е изпълнение на биндер, полагане на плътна асфалтова смес, ограничителни системи, маркировки и поставяне на знаци.

 „Това е поредният пътен обект, за който държавата отпуска пари, и жителите, и гостите на областта ще могат да шофират по хубави и безопасни пътища“, сподели областният управител. Той припомни, че в края на миналата година правителството отпусна на община Брезник 2 120 000 лв.

„От тези пари за 1 320 000 лв ще се направи реконструкция на вътрешна водопроводната мрежа в града – втори етап. Останалите 800 000 лв  ще бъдат разпределени за саниране и  укрепване  на училище“ , уточни инж. Костадинов.

„Сигурен съм, че с реализирането на ремонтните дейности ще приключат успешно и всички ще можем да се  движим спокойно по пътя. С всеки ремонт, направен качествено, намаляват пътно-транспортни произшествия в региона“, посочи кметът на Брезник Васил Узунов.

Ремонтът се извършват от Агенция „Пътна инфраструктура“ и  трябва да бъде завършен до края на септември. Той е на стойност 2 691 314,95 с ДДС.