Малчуганите от детската градина в Брезник ще са във ваканция и тази седмица

Малчуганите от детската градина в Брезник ще са във ваканция и тази седмица

Малките ученици в община Брезник са тръгнали на училище от понеделник, но малчуганите в детската градина, по решение на Общинския щаб и РЗИ-Перник,  ще тръгнат от 11-ти януари. Това информира заместник-кметът в община Брезник Мария Добревска.

„По информация от училищното ръководство, в първия учебен ден за тази година е имало само 8 отсъстващи ученици от общо над 140, които са записани. Няма болни както сред педагогическия, така и при непедагогическия персонал. Всички са на работа. В двата ни общински центъра за социални грижи нямаме болни нито сред персонала, нито сред пациентите. В момента събираме информирани съгласия на потребителите в социалните домове за имунизирането им срещу коронавирус. Част от персонала вече е дал своето съгласие, че желае да се имунизира. Така че за сега повод за тревога, относно заразяване с коронавирес, в нашата община нямаме”, увери Добревска.

Ние научихме, че в частния дом за възрастни хора в Брезник,  е имало заразени с коронавирус сред персонала. По тази причина е била въведена 14-дневна карантина през декември миналата година, която вече е изтекла и в момента няма заразени с коронавирус, увериха от частното социално заведение.