Свободните работни места в края на миналата година намаляха драстично

Свободните работни места в края на миналата година намаляха драстично

В последната седмица от изминалата 2020  предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места намаляха чувствително- с цели 65 и станаха 59. За съжаление драстично намаляха и предлаганите свободни места за безработни висшисти с 39 и станаха 12.

 И през последната седмица от изминалата година все още бе актуална офертата за работа за 11 машинни оператори ТТМ-ГТЛ.

 Освен тях, на трудовия пазар в Перник през седмицата се търсеха още: шофьор на тежкотоварен автомобил 12 и повече тона,  електромеханошлосер, електротехник,

 машинисти на ПСМ/фадрома/, минни инженери- обогатители, машинисти на багер, минен инженер,  заварчик, машинни оператори обработка на камъни, началник производство,  комплектовачи,  маневрист, стрелочник, ръководител-движение, машинист на локомотив,  продавач-консултант, учител по баскетбол, пекари, лекари спешна медицина, фелдшери, електрозаварчици, шлосери, стругари, обслужващи на бензиностанция, крояч, учител по БЕЛ, счетоводител.   

   Ако направим анализ  на предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места през последната седмица на 2020 г, ще установим, че има рязко намаляване на свободните работни места. Сред най- търсените кадри в момента са:,  машинни оператори, комплектовачи, машинисти  и други.

На трудовия  пазар в региона през последната седмица на миналата година преобладаваше търсенето на кадри за обслужващите дейности, а след това за производството.

 И през тази седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда предлага 47 свободни места и 12 за безработни висшисти.