Бюрото по труда в Перник търси 20 лекари, 20 медицински сестри, 20 санитари и 30 шивачки

Бюрото по труда в Перник търси 20 лекари, 20 медицински сестри, 20 санитари и 30 шивачки

Втора поредна седмица  предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места намаляват, като през изминалата те бяха с 20 по-малко и достигнаха 161. Добрата новина е, че предлаганите свободни места за безработни висшисти се увеличиха, макар и само с 1 и станаха 49. От тях 20 са за лекари и 20 за медицински сестри .

 През изминалата седмица все още бе актуална офертата за работа за 30 шивачи за Перник,  11 машинни оператори ТТМ-ГТЛ, 20 лекари, 20 медицински сестри и 20 санитари за Перник.

 Освен тях, на трудовия пазар в Перник през седмицата се търсеха още: шофьори на тежкотоварен автомобил 12 и повече тона, продавач -консултанти, обслужващ погребално бюро, механошлосери, електротехник, електромеханошлосер, машинисти на багер, машинисти на ПСМ/фадрома/, минни инженери,  кранисти, оператори на машини и съоръжения в металургията, пещари на металургични пещи, заварчик, машинни оператори обработка на камъни, ръководител на участък в добивна промишленост, началник производство, ръководител движение, стрелочник, маневрист, медицинска сестра- социални дейности, маникюрист, пазач, пощенски раздавач, педагог, автодиагностик, обслужващи магазин, социален работник, касиери, пясъкоструйник, бояджии на метални конструкции, фрезист на универсална фреза, стругари на универсален струг, детегледач.   

   Анализът  на предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места показва, че през изминалата седмица те намаляха драстично. Причината затова е, че отпадна търсенето на преброители и контрольори.  В сравнение със същия период на миналата година, предлаганите свободни места са повече. Сред най- търсените кадри в момента са: шивачки, лекари, медицински сестри, санитари,  машинни оператори, машинисти и други.

На трудовия  пазар в региона през изминалата седмица преобладаваше търсенето на кадри за обслужващите дейности, а след това за производството.

 И през изминалата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда предлага 112 свободни места и 49 за безработни висшисти, от които 20 лекари, 20 медицински сестри.