Портрети на хора от миналия век подредиха в пернишката галерия „Л. Гайдаров”

Портрети на хора от миналия век подредиха в пернишката галерия „Л. Гайдаров”

 „Портрет- Хората от миналия век”- така е наречена изложбата от фонда на галерията, която е подредена в галерия „Любен Гайдаров” в Двореца на културата. Експозицията показва портрети, рисувани от именити пернишки художници, чиито картини се съхраняват във фонда на галерията.

Картината на Любен Гайдаров, наречена „Гротеската” е експониран на централно място в изложбата. Картината е рисувана през 1988г. и е портрет на сатирика Радой Ралин, който художникът рисува по повод едно на едно посещение на Ралин в Перник, разказва уредникът Снежана Велинова.

В изложбата правят впечатление графиките на Румен Скорчев от неговия цикъл „Земя” и графиките на Иван Нинов. Сред представените портрети са и картини на Дора Кънчева, Дора Бонева, Георги Петров, Емил Стойчев, Бисера Прахова, Миленти Милентиев, Петър Борджошки, Цани Цанев , Анета Драгошану и други.

Поради епидемиологичните мерки, които влязоха в сила от 27-ми ноември, галериите в Перник остават затворени за посетители. Картините от изложбата обаче ще бъдат представени виртуално на Фейсбук страницата на галерията.